Koncept dizajn d.o.o.

Istituti Callegari - Diploma

Večernji list - Kolumne

Facebook - Posjetite nas! - U novom prozoru

Načini plaćanja

Viki Papa - Linkedin - U novom prozoru

Igor Marčeta - Linkedin - U novom prozoru


 
Nova linija Cut

Nova dizajnerska linija Cut, linija koja namještaju daje novu, inovativnu notu, osmišljena od strane hrvatskog dizajnera školovanog u talijanskoj školi mode i dizajna, renomiranog stručnjaka za projektiranje i opremanje interijera.

Nova linija Cut - komoda   Naizgled jednostavan, ali vrlo zahtjevan industrijski dizajn, zaštićen u Zavodu za zaštitu intelektualnog vlasništva.
Uza sve napore koji se ulažu u hrvatski industrijski dizajn, od nekolicine produkt dizajnera napokon je prepoznat rad pod nazivom linija
Cut, što na hrvatskom znači 'rez'. Linija Cut podržava izradu namještaja na istom (jednakom) principu, od kuhinjskog do kupaonskog. Posebna je po prihvatnim lajsnama koje se mogu jednostavno zamijeniti u dekor po želji, te se na taj način uskladiti s podnom ili zidnom oblogom.
          
Iako dizajner preferira da se cijela linija izrađuje od vlaknatice, lakiranoj u poliuretanski lak, visoki sjaj ili mat bijele boje, a da prihvatna lajsna bude u dekoru orahovog drveta, moguće je lakiranje u tisuću nijansi boja kao i prihvatnih lajsni koje mogu biti u stotinama drvenih dekora.
  Nova linija Cut - komoda
Ideja je nastala sasvim slučajno kod opremanja jednog stambenog prostora u Zagrebu, kad se na tržištu nije mogao pronaći odgovarajući okov za komodu.

U industrijskom dizajnu iznimno je važno pratiti inovacije u proizvodnji okova za namještaj, kako bi se poticalo osmišljavanje novih rješenja u drvnoj industriji. Na taj se način stvorila ideja da se prednjice (fronte) dužinski okomito režu pod kutom od 45°, što je jedna od karakteristika Nova linija Cut - kuhinja
linije Cut, po čemu je dobila ime.
 
 
 
     
 
Copyright © 2009 - Koncept dizajn d.o.o. - Sva prava pridržana
Kontakt | Tagovi
Na vrh